Peste 300 de elevi, de la trei şcoli din judeţul Argeş, au particpiat la întâlniri organizate de poliţiştii de proximitate. Copiii au discutat cu oamenii legii despre problemele cu care se confruntă. În cadrul activităţilor cu scop preventiv, poliţiştii i-au învăţat pe elevi cum să se ferească de capcanele întinse de infractori şi să evite trateze cu dispreţ anumiţi copii, fenomen des întâlnit în şcoli. 

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti i-au învăţat pe elevi cum să se ferească de infractori. Oamenii legii au desfăşurat  activități preventive la un număr de 6 clase de învăţământ gimnazial, la Şcolile ,,Nicolae Bălcescu” şi „Adrian Păunescu” din Piteşti.

Totodată, polițiștii Postului de Poliție Vedea, din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, au desfășurat activități preventive cu elevii unei clase de la Liceul Tehnologic Vedea.

Cu această ocazie au fost dezbătute teme privind prevenirea violenţei în şcoli, prevenirea traficului de persoane, siguranţa pe internet, prevenirea fenomenului de bullying în unităţile de învăţământ.

Activitățile s-au desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate aceste teme, dar şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

De asemenea, s-a atras atenţia personalului de pază şi profesorilor de serviciu să manifeste o atenţie deosebită pentru siguranţa elevilor atât pe timpul pauzei cât şi cu ocazia intrării sau ieşirii acestora la orele de curs.

La activități au paticipat peste 300 de elevi ai claselor a-VI-a, a VII-a, a VIII-a și liceeni de clasa a XII-a.