Piteştenii, urmăriţi de sisteme de supraveghere video

Big Brother la Piteşti! Locuitorii vor fi urmăriţi prin sisteme de supraveghere video montate în întreg oraşul. Reţeaua are în total 185 de camere, montate în toate zonele din oraş.

Piteştenii vor fi urmăriţi prin sisteme de supraveghere video!
Poliţia Locală a Municipiului Piteşti a finalizat implementarea proiectului finanţat de Primăria Piteşti. În mai multe zone din oraş au fost montate 130 de camere video de supraveghere noi care se adaugă unei reţele formată din 55 de camere video mai vechi deja în funcţiune.

Toate cele 185 de sisteme de supraveghere sunt monitorizate 24 de ore din 24 de ore, la sediul Poliţiei Locale, totul fiind vizionat în timp real. Astfel, se reduce timpul de intervenţie în caz de necesitate. În plus, cu ajutorul acestor camere pot fi depistaţi şi cei care încalcă legea. Noile camere au fost montate pe artere importante de circulaţie, la 35 platforme de gunoi şi la unele locuri de joacă în care se produc acte de vandalism.

Cele 35 de sisteme de surpaveghere la platformele de gunoi sunt amplasate în municipiu astfel: Centru – 4; Războieni – 7; zona Dacia – 1; Prundu – 7; Tudor Vladimirescu – 2; Trivale – 2; Găvana – 9; Craiovei – 3. Poliţia Locală are ca atribuţii şi supravegherea platformelor de gunoi pentru depistarea şi amendarea persoanelor care depozitează necontrolat şi ilegal gunoiul (fără a plăti taxe, în cazul deşeurilor din construcţii). Celalte camere video (pentru siguranţa publică şi rutieră) sunt grupate astfel pe cartiere: Centru – 48; Războieni – 16; Trivale – 25; Exerciţiu – 4; Ceair – 2; Prundu – 17; Craiovei-11; Găvana – 27.