Un piteştean a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Spania. Tânărul în vârstă de 26 de ani, este acuzat de comiterea unor infracţiuni cu violenţă. Curtea de Apel Piteşti a admis joi, cererea autorităţilor străine.

Tânărul a fost reţinut miercuri, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Acesta figura în sistemul SIRENE ca fiind urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare preventivă. Era căutat de autorităţile din Spania, mandatul fiind emis de Tribunalul penal 23 din Barcelona. Piteşteanul este acuzat de infracţiuni comise cu violenţă şi se cere extrădarea lui în vederea cercetărilor.

Joi a fost prezentat Curţii de Apel Piteşti cu propunerea de arestare preventivă. Pe numele său, judecătorii au fost emis un mandat pentru 15 zile. Instanţa a fixat un nou termen de jdudecată pentru data de 2 decembrie, pentru prezentarea, de către procuror, a mandatului european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română. La următorul termen se vor stabili şi condiţiile extrădării.