Un incendiu a făcut scrum un adăpost de animale și fânar, azi-noapte în comuna Uda. Focul a fost provocat. Piromanul era tatăl proprietarului. Au murit multe animale. Două echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 2,00. Flăcări imense au cuprins construcția care avea jos, adăpost de animal, și sus, depozit de fân. Localnicii au fost treziți din somn de zgomotele. Oamenii au sărit să-l ajute pe proprietar.

 

Piromanul era chiar tatăl proprietarului. Cunoscut cu afecțiuni psihice bărbatul a pus focul în timpul unui acces de furie, după o ceartă cu fiul său. Două echipaje de pompierii s-au deplasat la Uda pentru a interveni.

Incendiul cuprinsese întregul imobil, la sosirea pompierilor. Din adăpost, proprietarul ajutat de vecini apucase să scoată vitele, restul animalelor arzând de vii. Au pierit în foc, 9 iepuri și 3 câini. Au mai ars 12 tone de fân și cerealele.

Polițiștii au demarat o anchetă. Piromanul va fi cercetat pentru distrugere. Oamenii legii ar putea cere internarea lui într-un spital de boli psihice, asta dacă se va dovedi că nu are discernământ.
Foto ISU Argeș