Peste 700 de angajați asigură măsurile de ordine de Anul Nou, în Argeș

Peste 700 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, în Argeș, în minivacanța prilejuită de trecerea în noul an.

Din cei 700 de angajați ai MAI, peste 250 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în minivacanța prilejuită de trecerea în noul an.

Astfel, folosind zilnic peste 100 de autospeciale, 251 de polițiști vor acționa în teren. 168 dintre aceștia sunt de la structurile de ordine publică, 54 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Aproximativ 150 de lucrători ai ISU Argeș vor gestiona situaţiile de urgenţă. Sunt vizate mai ales incidente cauzate de utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice.

Pentru a diminua riscul de incendiu, specialiştii ISU Argeş recomandă ca artificiile, petardele şi alte mijloace pirotehnice să fie folosite în aer liber. Ele trebuie să fie la distanţe de siguranţă faţă de celelalte persoane, clădiri sau autovehicule.

Tot în această perioadă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş va asigura măsuri de ordine, siguranţă şi linişte publică, cu un număr de aproximativ 300 de jandarmi.

Ca urmare a numărului mare de turişti prezenţi în locaţiile montane, jandarmii îşi vor intensifica acţiunile pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente.