Peste 12 ani de închisoare în al patrulea dosar al „stăpânilor de sclavi” din Berevoești

Condamnare definitivă în al patrulea dosar al „stăpânilor de sclavi”. Încă 4 persoane, implicate în cazul sclavilor de la Berevoiești, au fost arestate. Aceștia au primit de la 2 ani și 6 luni și până la 12 ani și 4 luni închisoare.

O nouă condamnare în dosarele „stăpânilor de sclavi”! Polițiștii au pus în aplicare patru mandate de executare a pedepsei închisorii emise de Tribunalul Argeș privind pe Maria Feraru, Ovidiu Furdui, Maria Furdui și Roxana Furdui. Aceștia au fost condamnați pentru trafic de persoane.

Față de Furdui Vasile, un alt inculpat din dosar, instanța a stabilit disjungerea cauzei în vederea efectuării unei expertize medico legale.

Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat pe 11 decembrie în dosar. La toţi inculpaţii pedepsele au fost micşorate faţă de cele date de Tribunalul Argeş, pe fond.

Furdui Ovidiu Cătălin (foto), de 32 de ani, a primit 12 ani şi 4 luni închisoare, Furdui Maria, de 26 de ani, și Feraru Maria, de 54 de ani, au primit fiecare câte 7 ani închisoare. Față de Furdui Roxana, de 20 de ani,  s-a redus durata internării într-un centru de detenţie de la 3 ani şi 6 luni la 2 ani şi 6 luni.

De asemenea, inculpații au fost obligați la plata a 90.000 de lei daune morale către trei din părțile civile din dosar.

Dosarele „stăpânilor de sclavi” au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Pitești la sfârşitul anului 2016, inculpaţii fiind împărţiţi în șase loturi. Două dosare ale romilor de la Berevoești se mai judecă la Curtea de Apel Pitești.