Update: În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate o armă de vânătoare, muniție, precum și dispozitive de confecționare artizanală a muniției.
Un bărbat de 58 de ani, din Cotmeana, a fost reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii argeșeni au efectuat, în dimineața zilei de 29 ianuarie, opt percheziții la persoane bănuite de infracțiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Șapte persoane din Cotmeana sunt bănuite de braconaj. În cursul anului 2018, cei în cauză ar fi folosit în mod ilegal arme de vânătoare sau dispozitive artizanale. Acestea erau folosite pentru a bracona vânat pe raza localităţii de domiciliu şi în cele învecinate, informează IPJ Argeș.

Persoanele suspecte sunt vânători. Aceștia sunt bănuiți că ar fi vânat ilegal atât pe fonduri de vânătoare ale statului cât și private.

Patru persoane, conduse la audieri

Polițiștii din cadrul serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat 8 percheziții la persoane bănuite de infracțiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Patru persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al Unității Centrale de Analiza Informațiilor. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.