Percheziţii la samsarii de maşini, în Argeş! S-au trezit cu mascaţii la uşă!

Joi dimineaţă, percheziţii la samsarii de maşini, din Argeş. Cei care se ocupă cu vânzarea maşinilor second-hand, s-au trezit cu mascaţii la uşă. În judeţul nostru, are loc o descindere la Bascov. Suspecţii sunt acuzaţi că au tranzacţionat ilegal 300 de maşini.

Percheziţii la samsarii de maşini, în Argeş! Descinderile au fost organizate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române. Sunt în total 6 percheziții, în municipiul Bucureşti și în județul Argeș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. În judeţul nostru descinderile au loc la o locaţie din comuna Bascov.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că persoanele cercetate ar fi achiziționat, din spațiul intracomunitar, prin intermediul unei societăți comerciale pe care ar fi controlat-o, peste 300 de autoturisme, iar ulterior, le-ar fi comercializat către clienţi din România, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5.200.000 de lei, din care aproape 440.000 de lei îl reprezintă impozitul datorat pe venit, iar aproximativ 4.800.000 de lei reprezintă valoarea TVA datorată.

De asemenea, polițiștii vor pune în aplicare 7 mandate de aducere.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al polițiștilor de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Totodată, suportul tehnic este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.