Percheziții în Pitești! Persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani

Persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani! Polițiștii și procurorii DIICOT din Vâlcea au efectuat 51 de percheziții în țară. O singură percheziție a avut loc în Argeș, la Pitești.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat 51 de percheziții, pe raza a 8 județe și a municipiului București, pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 3.000.000 de euro.

Au fost efectuate 51 de percheziții pe raza județelor Vâlcea, Mureș, Bacău, Argeș, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava și în municipiul București la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani. În Argeș a existat o singură percheziție în acest dosar, în municipiul Pitești.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infracționale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite țări din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat în Italia, Spania și alte state unde, folosind documentele falsificate, care conțineau datele reale sau false ale altor persoane și fotografiile membrilor grupării, ar fi obținut credite de la mai multe bănci.

Din activitatea infracțională a rezultat un prejudiciu de 3.000.000 de euro, 500 de persoane fiind vătămate. În urma perchezițiilor, polițiștii vor pune în aplicare 93 de mandate de aducere.