În această dimineață, polițiștii argeșeni au desfășurat cinci percheziții pe raza comunei Merișani, la persoane bănuite de furt calificat.

Perchezițiile sunt desfășurate la locuințele unor persoane de etnie romă. Aceștia ar fi sustras bunuri în mod repetat dintr-o societate comercială din aceeași localitate. Este vorba despre clădirea fostului „Han” din Merișani, acolo unde în prezent funcționează un magazin alimentar.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit că, începând cu luna martie a.c. până în prezent, patru bărbaţi ar fi sustras bunuri din incinta unei societăţi comerciale, de pe raza aceleiaşi localităţi. Ulterior, o parte din bunuri ar fi fost vândute celei de-a cincea persoana vizată”, informează IPJ Argeș.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 20.000 de lei. În urma perchezițiilor au fost recuperate o parte din bunurile furate.

Patru persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

Perchezițiile au fost efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Foto: descriptiv.