O familie din comuna Hârtiești s-a trezit, în urmă cu două săptămâni, că le lipsește câinele din curte. Bănuind că animalul a fost furat, prețul unui câine din rasa ciobănesc caucazian fiind destul de ridicat, ajungând și la 500 de euro,  proprietarii au alertat poliția.

Oamenii legii au deschis un dosar de furt calificat. Cercetările au continuat, iar în cele din urmă animalul a fost găsit în județul Olt, la circa 80 de km distanță.

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Hârtiești au efectuat vineri, 7 iunie, o percheziție domiciliară în județul Olt. După două săptămâni de căutări, câinele ciobănesc a fost identificat într-o gospodărie din comuna Spineni. Acesta ar fi fost sustras de un bărbat de 31 de ani din Olt, care ar fi luat cățelul la el acasă.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit că în cursul nopții de 22 spre 23 mai a.c., un bărbat de 31 de ani, din comuna Spineni, judeţul Olt, ar fi pătruns fără drept în curtea unei proprietăți de pe raza comunei Hârtiești, de unde ar fi sustras un câine din rasa ciobanesc caucazian. Animalul a fost identificat și restituit persoanei vătămate.”, informează IPJ Argeș.

Cățelul s-a întors acasă spre bucuria stăpânilor săi.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Foto: descriptiv.