În această dimineață pe arterele rutiere principale, autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub forma de ploaie ușoară.

Sunt semnalate condiții de ceață, care reduce vizibilitatea izolat sub 200 metri, local, pe raza județelor Botoșani și Tulcea.

Pe majoritatea arterelor rutiere din partea de sud și est a țării, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, în condiții de ploaie ușoară.

Din cauza vântului puternic, sunt oprite manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului dacă suprafața de rulare este umedă sau alunecoasă.

Celor care-și planifică deplasările în această perioadă, InfoTrafic le recomandă să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice și să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.