Osemintele Regelui Carol al II-lea vor fi aşezate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş

Osemintele Regelui Carol al II-lea vor fi aşezate alături de cele ale fiului său, Regele Mihai, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş.

La 66 de ani de la moartea sa, Carol al II-lea își va găsi odihna lângă fiul său, Regele Mihai. Osemintele regelui vor fi așezate în noua Necropolă Regală. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 12,00, informează Basilica.ro.

Cu acest prilej, vor fi oficiate mai multe slujbe de pomenire. Vor avea loc slujbe atât în vechea Mănăstire Curtea de Argeş, cât şi în noua necropolă Regală finalizată în 2016.

„Este firesc ca un rege să îşi ducă somnul de veci în condiţii corespunzătoare cu rangul pe care l-a avut. Alături de tatăl său, de mama sa şi de fiul său”, a declarat Arhiepiscopul Calinic al Argeşului.

Sicriul cu osemintele Regelui Carol al II-lea se află de 16 ani într-o capelă în curtea mănăstirii Curtea de Argeş.

Regele Carol al II-lea a murit în exil, în Portugalia, pe 4 aprilie 1953 şi este singurul rege al României care a fost înhumat până acum în afara unei biserici. Suveranul a avut parte de funeralii regale pentru că se înrudea cu regii Portugaliei şi abia în 2003 osemintele au fost repatriate în România.

În acest an, vor fi aduse la Curtea de Argeş şi rămăşiţele Reginei Elena din Elveţia. Dar şi cele ale principelui Mircea de la capela Castelului Bran.