O gașcă formată din patru tineri, trei dintre ei minori, au prădat mai mulți trecători din Câmpulung. Aceștia atacau, în general, oameni în vârstă vulnerabili și le furau banii și telefoanele. Unul dintre ei, singurul major, a fost arestat preventiv. 

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Câmpulung au continuat cercetările în dosare penale, privind săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat și tâlhărie și au reținut un tânăr de 18 ani, din Câmpulung. Acesta făcea parte dintr-o gașcă de minori care a comis mai multe infracțiuni.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunii iunie a.c., cel în cauză, împreună cu alți trei minori, doi de câte 14 ani și unul de 17 ani, toți din Câmpulung, au sustras bani și bunuri de la mai multe persoane de pe raza municipiului Câmpulung. Tinerii pândeau și atacau în general persoane vârstince, persoane aflate sub influența alcoolului sau vulnerabile. Au tâlhărit un pensionar în vârstă de 73 de ani, căruia prin violență i-au luat telefonul și banii.

Pentru administrarea probatoriului, în cursul dimineții de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, cu sprijinul jandarmilor argeșeni, au efectuat șase percheziții domiciliare în municipiul Câmpulung, la locuințele celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost recuperate bunuri în valoare de 4.000 de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 70 % din valoarea prejudiciului.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Ulterior a fost dus al Judecătoria Câmpulung unde a fost admisă propunerea, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele acestuia.