Duminică va fi inaugurat Muzeul Național Brătianu din Ștefănești, eveniment la care și-a anunțat prezența premierul Ludovic Orban. Ansamblul de clădiri al familiei Brătianu a fost înfiinţat ca muzeu în luna ianuarie a acestui an. 

Muzeul Naţional Brătianu din Ştefăneşti va fi inaugurat duminică, 24 mai 2020, cu începere de la ora 09:00. La eveniment au confirmat prezența prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţă PNL Argeş.

În luna ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu. Potrivit expunerii de motive a legii, „înfiinţarea Muzeului Naţional ‘Brătianu’ ar face un serviciu tuturor românilor, aceştia având astfel posibilitatea de a putea aprofunda cunoaşterea importanţei familiei Brătianu în dezvoltarea României”.

Ansamblul de clădiri a fost ridicat treptat, începând cu 1858, pe moșia de la Florica a lui IC. Brătianu, parte a moștenirii primite de la părintele său, stolnicul Constantin Brătianu, el cuprinzând în faza lui finală, Vila Florica, clădirea propriu-zisă de locuit, capela funerară unde sunt înmormântați o bună parte dintre membrii familiei – alte clădiri cu funcțiune de fermă, cramă, un parc deosebit, ce o atrăgea acolo pe însăși Regina Maria, un mic observator astronomic și chiar o gară, actuala Gară Ștefănești.