Momentul în care a fost lovit spitalul din Gaza, surprins live de Al Jazeera. Imagini controversate – VIDEO

Momentul în care spitalul baptist din Gaza a fost lovit de o rachetă, ceea ce a dus la moartea a sute de oameni, mulți dintre ei copii, a fost surprins într-o transmisiune live a postului Al-Jazeera. 

Imaginile surprind un obiect zburător pe o traiectorie ascendentă , ceea ce sugerează o racheta lansată dintr-o zonă oarecum limitrofă spitalului, apoi o explozie în aer, ca și cum acea rachetă ar fi fost lovită sau s-a defectat, iar după câteva clipe, explozia devastatoare de la sol. Potrivit armatei israeliene, imaginile și analizele aeriene conturează scenariul că o rachetă dintr-un baraj de foc lansat de Hamas s-ar fi defectat și a lovit spitalul. 

Un oficial militar a precizat că organizația teroristă obișnuiește să lanseze baraje de rachete asupra Israelului și că peste 700 astfel de proiectile au ratata țintele și au căzut tot in Gaza.

Pe de altă parte, presa arabă și organizația Hamas acuză Israelul de crime de război și consideră că lovirea spitalului a fost un act deliberat, pentru a descuraja orice rezistență în Fîșia Gaza.  

VIDEO, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.