Deputatul PSD Mircea Drăghici a declarat, miercuri, că îşi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP). Parlamentarul de Argeș susține că e normal să ocupe această funcţie cât timp nu va mai fi om politic.

Mircea Drăghici a fost validat de Comitetul Executiv Naţional al PSD ca propunere pentru funcţia de preşedinte al AEP.  Întrebat când va demisiona din partid pentru a ocupa această funcție, Drăghici a spus: „Întâi să vedem dacă voi ajunge acolo. Îmi depun întâi candidatura. Depinde de colegii din Parlament”.

Deputatul a mai spus că i se pare normal să ocupe funcţia de conducere la AEP, deși acum este trezorierul PSD. „Atât timp cât nu voi mai fi un om politic, da, mi se pare normal”, a precizat Drăghici.

Pentru a ocupa acest post, Mircea Drăghici urmează să demisioneze din funcția de deputat dar și din cea de trezorier al PSD. Dacă Drăghici va fi confirmat prin votul parlamentului la președinția AEP, atunci Daniel Stancu, președintele PSD Costești, i-ar lua locul ca deputat. Stancu este următorul pe lista PSD Argeș, de la alegerile parlamentare din 2016.

 

Reamintim că șefia AEP a rămas vacantă după demisia lui Daniel Barbu, care intenționează să candideze la alegerile europarlamentare. Daniel Barbu a fost numit la AEP din partea ALDE și a demisionat la începutul acestei săptămâni.