Militar muscelean campion în scaunul cu rotile ! Participă la Jocurile Paralimpice

Un militar muscelean paralizat, devenit campion în scaunul cu rotile, participă zilele acestea la Jocurile Paralimpice Invictus. Ionuţ Claudiu Butoi a fost rănit grav în teatrul de operaţiuni din Afganistan în urmă cu 10 ani.

Musceleanul campion în scaunul cu rotile, se află la a doua participare la Jocurile Paralimpice Invictus. Anul trecut, la Toronto, Ionuţ Claudiu Butoi a obţinut două medalii, una din aur şi alta din argint, în proba de tir cu arcul. Anul acesta el se află la Sidney, în Australia. România este reprezentată de 15 soldaţi care au fost răniţi în teatrele de război. Aceştia se întrec în probele de tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie şi volei, între care şi musceleanul campion în scaunul cu rotile. Competiţia reuneşte aproximativ 500 de soldaţi din întreaga lume, care au fost răniţi în diverse teatre de război, şi a fost înfiinţată în 2014 de Prinţul Harry al Marii Britanii.

Ionuţ Claudiu Butoi a fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Şi-a fracturat coloana, a rămas paralizat şi a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere şi înot, însă cele mai mari rezultate le-a avut la tir, probă la care va participa şi la ediţia din acest an a Jocurilor Paralimpice Invictus, în perioada 20 – 27 octombrie.