Peste jumătate din mașinile verificate de RAR în Argeș au fost neconforme

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În Argeș, peste jumătate din mașinile verificate au fost neconforme, informează RAR.

Din cele 2.927 de autovehicule verificate în Argeș, 55.58% au fost neconforme, iar 112 masini prezentau pericol iminent de accident. Dintre acestea, 1,84% prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică: ITP fals, expirat sau anulat.

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, la nivel național, prezentau pericol iminent de accidente.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante. Au mai fost semnalate probleme la punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 1030 de amenzi contravenționale. Au mai fost retrase 896 de certificate de înmatriculare și reținute 3 permise de conducere.