Ca să evite neplăcerile create de instalațiile electrice, primarul din Curtea de Argeș a hotărât ca anul acesta să închirieze luminiţele de Crăciun, în orașul Basarabilor. A găsit o firmă și a încheiat contract pe două luni. Reprezentanții societății se ocupă de tot, în schimbul sumei de 130.000 lei.

Primarul municipiului spune că, a hotărât să închirieze luminiţele de Crăciun după ce an, de an, a avut numeroase pierderi cu iluminatul festiv. Becurile cumpărate se stricau și instalațiile reparate erau periculoase, așa că au semnat un contract pentru închirierea a 1.170 de instalații. În centrul municipiului, va fi amplasată o cupolă luminoasă de 38 de metri, pe bulevardul principal al orașului vor fi puse 20 de traversări luminoase și 125 de arbori vor străluci plini de beculețe închiriate. La astea vor fi adăugate, conform contractului, un decor pentru parcul din fața primăriei și un altul pentru un foișor aflat la Sala Sporturilor.

Pentru iluminatul festiv de sărbători, Primăria Curtea de Argeș va scoate din vistierie 130.00 de lei. În acest fel se va face economie, spune primarul Constantin Panțurescu. Reprezentanții firmei vin cu instalațiile, le montează și tot ei le strâng. Metoda nu este inventată de autoritățile din Curtea de Argeș. Și  în alte orașe din țară, autoritățile preferă să închirieze instalațiile. La Galați, Medgidia, Cernavodă, au fost deja semnate contracte în acest sens.