Bărbat reţinut după ce s-a constatat că lua credite cu buletinul găsit. Individul profitase de asemănarea lui cu a celui căruia îi aparţinea actul de identitate. A luat de la IFN-uri, aproximativ 60.000 lei.

Lua credite cu buletinul găsit! Un bărbat din judeţul Vâlcea, în vârstă de 35 de ani, a găsit un act de identitate ce-i aparţine unui bărbat din Ştefăneşti, judeţul Argeş. A fost uimit să constate că semăna puţin cu cel din fotografie. În loc să ducă documentul la un sediu de Poliţie, s-a gândit să-l folosească. Cu ajutorul buletinului găsit a luat credite de la mai multe IFN-uri. Tot cu ajutorul cărţii de identitate care nu-i aparţinea a făcut un card pe care îi intrau banii obţinuţi prin credite. Poliţiştii au intrat pe fir, după ce argeşeanul în numele căruia erau luate creditele a aflat că are de înapoiat banii pe care îi luase altul.

„La această oră, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, desfășoară o percheziție pe raza municipiului Pitești, pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal cu un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei.

Din cercetarile efectuate până la acest moment de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au stabilit că în perioada apilie-mai 2017, un bărbat de 35 de ani, din Râmnicu Vâlcea, ar fi intrat în posesia unui document de identitate pierdut, aparţinând unei persoane cu domiciliul în Ştefăneşti.

În cauză se desfăşoară cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de însușirea bunului găsit, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

A falsificat documente să obţină banii

Bărbatul ar fi contractat mai multe credite de nevoi personale de la diferite instituții financiare nebancare, de tip IFN. Acesta ar fi falsificat mai multe documente și ar fi accesat mai multe bancomate, obținând în acest fel, în mod fraudulos, diverse sume de bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei.

Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au mai efectuat în această dimineață, două percheziții domiciliare, la două locuințe de pe raza județelor Dâmbovița și Vâlcea. Cu această ocazie au fost descoperite un două laptopuri, două routere, două unităţi de memorie, trei telefoane mobile şi documente, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca după efectuarea perchezițiiei să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Pitești, precum și cu luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Dâmbovița și Vâlcea.”

Percheziţiile au avut loc la Râmnicu Vâlcea, cea de a doua la Târgovişte, în locuinţa concubinei suspectului, iar cea de a treia într-un apartament din Piteşti. Bărbatul care lua credite cu buletinul găsit, a fost reţinut pentru 24 de ore.