NOUĂ LEGE DIN UE: TOATE MAȘINILE VOR FI DOTATE CU TEHNOLOGIE DE LIMITARE A VITEZEI

O nouă lege impune ca toate mașinile din UE să aibă tehnologie de limitare a vitezei, începând cu 7 iulie.

O nouă lege a intrat în vigoare în toată Uniunea Europeană începând cu data de 7 iulie. Toți producătorii de mașini vor fi obligați să doteze mașinile cu tehnologie de limitare a vitezei. Sistemele vor funcționa cu ajutorul GPS-ului și prin citirea semnelor rutiere. Reglementările UE permit implementarea a 4 sisteme diferite de limitare a vitezei, inclusiv sistemul prin care se acționează automat frâna autovehiculului pentru reducerea trepată a vitezei, notează Știripesurse.

Citește și: Judecătoria Mangalia a respins cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Legislația impune producătorilor să echipeze mașinile cu tehnologie inteligentă de asistență la viteză (ISA), dar aceștia o pot implementa în diferite moduri – inclusiv prin limitarea automată a vitezei mașinii. Sistemele în sine au fost introduse pentru noile modele de autovehicule începând din 2022, astfel încât destul de multe autovehicule noi de pe șosele sunt deja echipate cu aceste sisteme. Regulamentul din iulie 2024 extinde această obligație la toate vehiculele noi care sunt fabricate în Uniunea Europeană.

„Obiectivul este de a-i proteja pe europeni împotriva accidentelor rutiere, a calității precare a aerului și a schimbărilor climatice, și de a le oferi noi soluții de mobilitate care să corespundă nevoilor lor în schimbare și de a apăra competitivitatea industriei europene”, a declarat Comisia Europeană într-o declarație. Sistemele în sine funcționează prin recunoașterea semnelor de circulație, precum și prin sisteme de navigație. Sistemele ISA vor funcționa în patru moduri pentru a încetini vehiculul, iar producătorii vor fi liberi să aleagă pe care dorește să-l utilizeze. Regulamentele UE permit un sistem care poate utiliza un avertisment acustic în cascadă, un avertisment vibrator în cascadă, o pedală de accelerație cu feedback haptic sau o funcție de control al vitezei, caz în care viteza vehiculului va fi redusă treptat.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.