Caz incredibil în Argeș! Un bărbat de 39 de ani din Priboieni a fost reținut de polițiști pentru furt calificat, după ce a fost ajutat la infracțiune chiar de fiul persoanei vătămate.

L-a ajutat pe hoț să fure din locuința familiei sale, în schimbul unei sume de bani. Furtul a avut loc în noaptea de 25 spre 26 iunie în gospodăria unei familii din comuna Beleți Negrești. Hoțul s-a înțeles cu fiul proprietarului locuinței, ca în schimbul unei sume de bani, să îl ajute să ia din locuința părinților lui mai multe motounelte. Profitând că persoanele vătămate nu erau acasă, aceștia au dat lovitura.

„Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 25 spre 26 iunie a.c., bărbatul în cauză, împreună cu fiul persoanei vătămate, de 25 de ani, ar fi pătruns prin efracție într-o anexă a locuinței din comuna Beleți Negrești, de unde ar fi sustras unelte în valoare de 3.000 de lei.”, informează IPJ Argeș.

Pentru administrarea probatoriului, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința celui bănuit, ocazie cu care au fost găsite bunurile sustrase. Mai mult, s-a stabilit că acesta fura și curent electric. Bărbatul avea o instalație improvizată prin care consumul de energie electrică nu era înregistrat.

Ținând cont că bărbatul a săvârșit fapta în stare de recidivă, acesta fiind eliberat din penitenciar în urmă cu circa 2 ani, a fost reținut pentru 24 de ore. Urmează ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetarile continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.