Trei câini frumoşi au intrat de joi în echipa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş. Cele trei exemplare vor fi antrenate de conductori şi de la anul ar putea merge în misiuni dacă vor trece de testul final, la Centrul Chinologic din Sibiu.

Imagine

Începând de astăzi, Jandarmeria Argeș și-a ”întărit” dispozitivul cu trei câini, doi din rasa rottweiler și unul ciobănesc belgian, având câte patru luni fiecare.

Imagine

„Cele trei patrupede au înlocuit astfel predecesorii lor pensionați și alături de conductorii lor vor forma noi cupluri chinotehnice care vor acționa la toata gama de misiuni din responsabilitatea jandarmeriei. Și, pentru că orice debutant are nevoie de o inițiere în carieră, după ce se vor împrieteni cu partenerii lor de echipă, COVE, COS și CICI vor merge la Centrul Chinologic din Sibiu, pentru a dobândi deprinderile necesare desfășurării misiunilor și pentru a fi specializați în misiuni de patrulare-intervenție.” , a transmis IJJ Argeş.

Imagine

Aproximativ un an, câinii vor fi antrenaţi de jandarmii conductori. În februarie 2021 vor merge înapoi la Centru Chinologic Sibiu unde vor fi supuşi examenului final. Dacă vor trece de test, toţi trei vor începe să participe la misiuni alături de jandarmi.