Israel pregătește OFENSIVA terestră după modelul SUA-Iran / Lupte asemănătoare cu cele împotriva teroriştilor ISIS

Americanii au trimis în Israel ofițeri care au un scop precis: trebuie să învețe armata țării să ducă lupte urbane și să pregătească fiecare militar pentru mult așteptata ofensivă terestră. Washingtonul a trimis inclusiv un general de trei stele care a condus lupta americanilor împotriva teroriştilor ISIS. Forțele de Apărare Israeliene pot aplica acum planurile folosite de americani în războaiele sângeroase din trecut. 

Militarii trebuie să decidă dacă vor elimina teroriștii Hamas prin lovituri și raiduri precise ale trupelor speciale, așa cum au făcut trupele americane alături de soldați irakieni și kurzi la Mosul, în 2017, sau dacă vor lansa o invazie terestră, așa cum au făcutt trupele americane cu cele irakiene și britanice, la Fallujah, în 2004.

Miniștrii guvernului israelian au indicat că modelul Fallujah reprezintă un exemplu clar pentru operațiunile prezente din Gaza. Ambele strategii ar duce, în final, la pierderi financiare și umane imense, atât în rândul soldaților, cât și în rândul civililor. De altfel, Pentagonul preferă planul Mosul și susține că ar fi potrivit pentru armata israeliană.

Momentan, armata israeliană bate pasul pe loc, iar administrația Biden privește deja cu îngrijorare desfășurarea luptelor. Iar asta pentru că Israleul nu are obiective militare realizabile pentru operațiunile din Gaza. Din acest motiv, mai mulți consilieri militari au fost trimiși în Israel. Printre ei, James Glynn, cel care a condus forțele de operațiuni speciale împotriva Statului Islamic și a servit la Fallujah, în Irak, unde s-au dus unele dintre cele mai dure lupte urbane.

Glynn va consilia în perioada următoare armata israeliană și va încerca să reducă numărul victimelor civile în cadrul luptelor urbane care vor avea loc după intrarea forțelor israeliene în Fâșia Gaza. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.