Investigații gratuite la computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie

????????????????????????????????????

De anul trecut, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu un computer tomograf (CT) performant. Echipamentul medical de imagistică este destinat în special pacienților acestei unități, copiii cu vârste între 0 și 18 ani. Începând cu 1 ianuarie 2019, și adulții pot beneficia de investigații gratuite, doar cu trimitere de la medicul de specialitate.

 

Din acest an pot fi realizate investigații gratuite și pentru adulți la computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie. Pentru acest lucru, pacienții trebuie că vină cu trimitere de la medicul de specialitate aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș.

“Pentru creșterea accesibilității, Serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală oferă servicii de specialitate decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș. Astfel, în cadrul serviciului se pot prezenta pacienți cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, dar și pacienți cu vârsta de peste 18 ani care dețin card de sănătate și care se pot prezenta cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate”, a precizat dr. Adina Enescu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești.

Pacienții pot beneficia de aceste investigațiii și contra-cost.

“Dotarea Spitalului de Pediatrie cu CT dezvoltă radiologia argeșeană. Astfel, vom deservi prin programări toți pacienții care se adresează Spitalului de Pediatrie pentru a beneficia de această investigație, atât în regim gratuit cât și contra-cost. Serviciile contra-cost se oferă în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate”, a completat Mihaela Dana Costache, medic primar, șef Secția Radiologie a Spitalului de Pediatrie Pitești.