În această dimineață, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești, s-a înregistrat decesul unei alte persoane cu virus gripal tip AH1. În total, cinci argeșeni au murit din cauza gripei.

Încă o persoană cu virus gripal a murit la Spitalul Județean Argeș. Este vorba despre o femeie, în vârsta de 60 de ani, din comuna Boțești. Aceasta a fost internată pe secția ATI în data de 8 februarie și avea condiții medicale preexistente. Femeia a suferit și un accident vascular cerebral.

Conform Direcției de Sănătate Publică Argeș în județul nostru au fost confirmate 116 cazuri de gripă. Dintre acestea, 93 cu virus gripal AH1, 21 cu AH3, 2 cu virus A nesubtipat. De asemenea, până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 94 de cazuri de gripă.

Din cauza gripei au mai murit alți patru argeșeni, care aveau și alte boli preexistente. Vorbim de patru barbați: unul în vârstă de 82 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, altul de 47 de ani, din Piteşti, un alt bărbat, de 41 de ani, din Mărăcineni, şi unul de 43 de ani, din Dârmăneşti. Niciunul nu era vaccinat.