Temperaturile care oscilează de la o zi la alta, pun la grea încercare organismul uman. Gripa este principalul pericol în acest sezon. Reprezentanţii DSP Argeş nu au primit de la Ministerul Sănătăţii necesarul de doze de vaccin antigripal, în ciuda solicitărilor.

În judeţul Argeş până acum au sosit numai 1530 de doze de vaccin antigripal. Asta deşi, la nivelul judeţului necesarul pentru acest sezon este de 64.753 de doze. Toate au fost distribuite pentru vaccinarea personalului medical din unităţi.

Există promisiuni însă, că în această săptămână va sosi şi a doua tranşă, ceva mai substanţială. Sunt aşteptate 15.320 de doze de vaccin antigripal. Acestea vor fi repartizate la la unităţile de asistenţă medico-socială, pentru copii şi bătrâni instituţionalizaţi, dar şi la medici de familie din teritoriu.

Dozele de vaccin sunt destinate persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. În acestă categorie intră personalul medical, bătrânii de peste 65 de ani, bolnavii cronici, copiii şi gravidele.

În sezonul trecut, în judeţul Argeş au fost înregistrate 144 de cazuri de gripă. Din nefericire au fost şi 5 deces, toate la persoane nevaccinate. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş atrag atenţia că vaccinarea este „metoda cea mai eficientă de prevenire a îmbolnăvirii”.

Se recomandă ca vaccinul să fie făcut în luna octombrie şi în prima jumătate din noiembrie. Vaccinul poate fi obţinut gratuit de la medicii de familie. Dacă va fi cumpărat din farmacii preţul este între 25 lei şi 60 lei.