Doi bărbați, unul de 45 de ani din comuna Călinești – Argeș și celălalt de  42 de ani din Crângurile – Dâmbovița, au fost reținuți de polițiștii argeșeni pentru furt calificat.

Cei doi ar fi sustras, în noaptea de 19 spre 20 septembrie, doi acumulatori care erau montaţi pe un autocamion, care se afla staţionat într-o parcare adiacentă Autostrăzii A1. Prejudiciul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat.

Cu ocazia cercetărilor a fost probată și o faptă din noiembrie 2017, săvârșită în condiții similare și în aceeași… parcare. Atunci, cei doi suspecți, cu ajutorul unei pompe artizanale, ar fi extras aproximativ 200 de litri de carburant din rezervorul unui autocamion.

Bărbații au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Urmează ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Cei doi sunt cunoscuți cu antecedente penale, având comise mai multe furturi și în străinătate.

Foto: descriptiv.