Grădina de Vară Piteşti de redeschide! Spectacole şi filme în aer liber

Grădina de Vară din Piteşti, va fi redeschisă publicului după 21 de ani. Vor avea loc spectacole proiecţii ale unor filme româneşti, de referinţă. Inaugurarea va avea loc pe 4 august.

Astfel, în data de 4 august, de la ora 19.30, publicul piteștean și argeşean este așteptat la primul spectacol al Grădinii de Vară, după 60 de ani de la prima deschidere. Intrarea va fi liberă. Timp de 21 de ani, Grădina de Vară, acest spațiu din spatele Bibliotecii Județene Dinicu Golescu, a rămas în așteptare.

Grădina de Vară Piteşti a găzduit ultimul spectacol în 1997. Este vorba de spcatacolul de gală al Festivalului Național de Muzică Ușoară ”Laleaua de Aur”, s-a lăsat pentru ultima oară cortina peste evenimentele culturale desfășurate la Grădina de Vară din Pitești.

De atunci Grădina de Vară s-a aflat oficial în conservare, intrând într-un stadiu avansat de degradare. După ani de litigii, Consiliul Județean Argeș a câștigat procesul și a demarat, în anul 2017, procedurile de reabilitare, în total investițiile ridicându-se la aproximativ 100.000 euro, exclusiv din fonduri proprii.

Au fost refăcute complet terasele, iar porțile intrărilor și tâmplăria au fost înlocuite cu unele noi.

Scena a fost integral reparată și echipată corespunzător cu un ecran de proiecție de aproximativ 50 mp, căruia îi corespunde un videoproiector și un sistem audio dedicat proiecției de film.

Programul filmelor, pentru săptămâna 5 – 12 august: Duminică, 5 august, „Războiul de Independenţă”, 6 august, ” La moara cu noroc”, 7 august, „Columna”, 8 august, „Mama”, 9 august, „Răscoala”, 10 august, „Enigma Otiliei”, 11 august, „Mihai Viteazul”, 12 august ” Recostituirea”.