Marți, 26 noiembrie, s-a desfășurat Gala Laureaților “Premiile Muzicale Dinu Lipatti”, ediția a VII-a, eveniment organizat de Muzeul Județean Argeș. La Festivalul – concurs național Premiile Muzicale “Dinu Lipatti” s-a înscris un număr record de participanți. În total, 130 de concurenți au suținut probe pe cele trei secțiuni – pian, canto și vioară.

Concurenții care au obținut cel mai bun punctaj au fost premiați la Gala Laureaților, organizată la Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca, în memoria marelui pianist.

Cu acest prilej, la Casa Memorială din comuna Leordeni, a avut loc și ceremonia de dezvelire și sfințire a bustului marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti. Bustul a fost realizat de Marius Ivanovici, profesor la Secția de Sculptură a Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” Pitești.

De anul trecut, Consiliul Județean Argeș a devenit proprietar al Casei Memoriale Dinu Lipatti. Pianist, compozitor, critic muzical și pedagog, Dinu Lipatti face parte din galeria marilor artiști contemporani, care alături de George Enescu și Constantin Brâncuși au dăruit umanității vibrantele mesaje ale spiritului artistic românesc.