Un bărbat de etnie rromă a dat dovadă miercuri, de un tupeu rar întâlnit! Acesta fura curent și a făcut scandal când a fost prins de jandarmi și reprezentanții firmei de distribuție. Individul a înjurat, a strigat și a refuzat să se legitimeze.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi ai Distribuţie Energie Oltenia. Au fost vizate familiile de etnie romă din localitățile Merișani, Băiculești și Capul Piscului din judeţul Argeş, cunoscute că folosesc banșamente ilegale.  La unul dintre imobile, prorietarul fura curent dar în loc să colaboreze cu autoritățile bărbatul a făcut un scandal de pomină.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate patru imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică. Angajații furnizorului de energie au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate, iar jandarmii au întocmit patru dosare penale. Acestea au fost înaintate  organelor de poliţie în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi branşarea ilegală la reţeaua de energie electrică.

În timpul acțiunii proprietarul unuia din cele patru case racordate ilegal s-a luat la ceartă cu oamenii legii. Acesta a refuzat să se legitimeze sau să dea alte relații pentru a-i putea fi stabilită identitatea. Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost amendat cu 300 lei.  În plus, se numără și printre cei cu dosare penale pentru furt de energie.  Aceste acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare.