Un fost primar din Argeș a fost trimis în judecată de procurorii DNA Pitești. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Nicolae Gavrilescu – fostul edil al comunei Călinești

Fostul primar al comunei Călinești, Nicolae Gavrilescu, este cercetat de procurori pentru o faptă petrecută în perioada când era primul gospodar al localității. Alături de acesta a fost trimis în judecată și un administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Pitești au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada 2008 – 2012, inculpatul Gavrilescu Nicolae, în calitate de primar al comunei Călinești, județul Argeș, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi determinat atribuirea și ar fi încheiat cu societatea comercială administrată de celălalt inculpat un contract de achiziție publică, având ca obiect lucrări de proiectare și construcție la obiectivul de investiții „Bază Sportivă Multifuncțională model tip 2, satul Vrănești, comuna Călinești, jud. Argeș”. Ulterior, pe parcursul executării contractului, edilul ar fi dispus, către societatea celuilalt inculpat, plata atât a lucrărilor la valori supraevaluate cât și contravalorii “garanției de bună execuție” care nu a fost constituită niciodată pe parcursul executării contractului”.

De asemenea procurorii mai susțin că: „Această conduită ar fi avut drept consecință producerea unei pagube totale de 113.514 lei în patrimoniul Primăriei Călinești, precum și un folos necuvenit echivalent în favoarea firmei beneficiare a fondurilor publice”.

Primăria comunei Călinești s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 175.764 lei. Trebuie precizat că omul de afaceri acuzat în acest dosar a plătit întregul prejudiciu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.