Un fost consilier local din Morărești a fost găsit în conflict de interese administrative de Agenția Națională de Integritate

Este vorba despre Ilie Lucian Pondiche, fost consilier local al comunei Morărești. Acesta a votat adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care s-a aprobat prelungirea unui contract pentru o asociație, la care era președinte. Ținând cont de calitatea sa, acesta nu avea drept de vot.

„În exercitarea mandatului consilier local (2012 – 2016), a luat parte la deliberarea și adoptarea Hotărârii din data de 13 mai 2016, deși avea un interes personal cu caracter patrimonial în problema supusă dezbaterilor, având posibilitatea să anticipeze că o decizie prin care s-ar aproba prelungirea perioadei de concesionare a pășunii proprietate publică a comunei Morărești prezintă un beneficiu pentru o asociație și implicit pentru sine (în calitate de membru și președinte al acestei asociații). În baza hotărârii sus-menționate, asociația a obținut subvenții în valoare de 38.665,97 lei.”, arată ANI.

De asemenea, ANI informează că Ilie Lucian Pondiche nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.