Finanțiștii cer guvernului să renunțe la reducerea posturilor din sistem!

Finanțiștii cer guvernului să renunțe la reducerea posturilor din sistem! Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe solicită, în mod ferm, renunțarea la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate.

Finanțiștii cer guvernului această schimbare din mai multe motive. Unul dintre ele este că „în Parlamentul României, la Camera Deputaților, există un proiect de lege pentru modificarea structurii organizatorice a Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Reducerea posturilor vacante înaintea adoptării acestei legi ar produce perturbări majore ale activității de colectare a veniturilor la bugetul statului”, se arată într-un comunicat emis de Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe.

Un al doilea motiv este că: „Ministerul Finantelor Publice nu s-a pronunțat încă cu privire la textul proiectului de lege privind reorganizarea ANAF, în consecință nu s-a făcut nicio analiză serioasă referitoare la efectele acestei măsuri și în privința posturilor necesare pentru buna funcționare a instituției”, se mai arată în comunicat.

Finanțiștii condamnă modul în care Ministerul Finanțelor își tratează angajații

„Acordul pe care conducerea Federației Naționale a Sindicatelor din Finante l-a făcut cu ministrul finantelor publice, Eugen Teodorovici, nu a vizat nicidecum reorganizarea sistemului și reducerea de posturi. Acest acord presupunea: analiza necesarului de personal la nivel național; analiza plecărilor naturale din sistem (pensionare, migrări ale personalului, etc), îmbunătățirea sistemului informatic (în prezent sunt necesare 45 de minute pentru a finaliza o lucrare cu actualele calculatoare și softuri); alocarea fondurilor pentru achiziționarea mijloacelor materiale necesare desfășurării activității curente”, mai spune Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe.

Pe cale de consecintă, Biroul Executiv a hotărât demararea procedurilor pentru declansarea acțiunilor de protest la nivel național.  „Salariații fiscului din România nu doresc să afecteze activitățile desfășurate cu ocazia centenarului, însă un astfel de tratament din partea conducerii ministerului finanțelor publice îi obligă să demareze de urgență actiuni de protest la nivel național, care pot degenera în greve spontane, necontrolabile de către organizația noastră”, se mai arată în comunicat.