Federația Națională pentru Protecția Animalelor s-a autosesizat în urma postării pe Internet a unui video în care un câine ciobănesc este tras pe stradă de o mașină. La volanul autoturismului s-a aflat chiar viceprimarul comunei Vlădeşti, Leonard Șerban. Acesta îi aducea câinele acasă fostului viceprimar și primar al comunei Vlădești, Cristinel Moise.

Totul a plecat după ce pe Facebook a apărut un filmuleț în care se vede cum un câine, legat de mașină, este tras pe stradă. O echipă de la Protecția Animalelor a fost acasă la proprietarul câinelui pentru a verifica starea de sănătate a patrupedului.

Carmen Arsene, președinta Federatiei Naționale pentru Protecția Animalelor, vede cusută cu ață albă povestea spusă de proprietarul câinelui.

„Proprietarul câinelui susține că acest câine a fost găsit pe domeniu public de  un vecin. Acesta ar fi legat câinele în spatele mașinii pentru a-l duce acasă. Este destul de neverosimilă povestea. Așteptăm cercetările poliției  în acest sens. (…)Ni s-a permis accesul și am văzut câinele. Dar nu au fost de acord cu preluarea lui pentru o evaluare medicală”, susține Carmen Arsene.

De asemenea, IPJ Argeș a deschis din oficiu un dosar de cercetare penală pentru rănirea sau schingiuirea unui animal. Polițiștii fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta.