Scandal de proporţii după ce o fată bătută într-un centru special din Ştefăneşti-Argeş, a ajuns la un spital din Capitală. Adolescenta acuză că a fost lovită de doi colegi şi ei instituţionalizaţi în acelaşi centru. A fost demarată o anchetă internă iar oamenii legii au întocmit dosar penal. 

Potrivit inspectorului general şcolar Dumitru Tudosoiu, ancheta a fost demarată după ce reprezentanţii  Centrului Școlar de Incluziune „Sfânta Filofteia” au anunţat că o fată de 16 ani a fost bătură de un coleg, în timp ce se afla la şcoală. Generalul Tudosoiu a mai spus că ancheta va scoate la iveală adevărul, care în acest moment este incert, instituţiile răspunzătoare pasând vina de la una la alta.

Imagine

Fata susţine că a fost lovită de doi băieţi! A ajuns la spital joi, în jurul orei 23.00, acuzând dureri abdominale, deşi fusese lovită în cursul zilei, la prânz. A fost transferată la un spital din Bucureşti, cu suspiciune de ruptură de splină.

Reprezentanţii CSI Sf Filofteia susţin că cei doi se aflau la cursuri, când un băiat de 17 ani, coleg cu fata, i-a dat o palmă peste cap. În mod cert, o astfel de lovitură nu-i putea cauza dureri abdominale. Martor ar fi fost profesorul de sport care a şi intervenit şi i-a despărţit.Fata a fost predată unui supraveghetor de la Centrul de Tip Familial Sfânta Filofteia, situată peste stradă de şcoală, fiind dusă în centru. Băiatul a rămas la şcoală pentru a fi „calmat” de profesor.

Cei de la Centrul de Tip Familial susţin că cel mai probabil, fata a fost lovită rău la şcoală. În replică cei de la Centrul de Incluziune spun că este imposibil, că cel mai probabil adolescenta a fost lovită atât de rău în centrul în care copiii sunt cazaţi.

Imagine

După scandal, fata acuza dureri şi a fost văzută de o asistentă a centrului de tip familial.  I-a fost dat un calmant. A fost sesizată Poliţia. Oamenii legii au audiat-o pe adolescentă şi aceasta a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală.  Seara, a acuzat din nou dureri , fiind chemată ambulanţa care a transportat-o la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Ulterior a fost transferată la un spital din Bucureşti.

Copiii implicaţi în scandal au probleme psihice. Toţi au părinţi care sunt decăzuţi din drepturi în urma unor decizii judecătoreşti. Singurii care vor putea face lumină în acest caz sunt poliţiştii. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţinii de loviri şi alte violenţe. Doi băieţi, unul de 13 ani şi unul de 17 ani au recunoscut că au lovit-o, unul peste cap, altul în abdomen. Au susţinut că fata i-a provocat.