Update-Video-Exercițiul Seism 2018, în derulare! Participă zeci de maşini de pompieri

Update- Al doilea modul a plecat de la Pitești către București, pentru a participa la exercițiul Seism 2018.S-au deplasat, în total, în Capitală,37 autospeciale cu 163 cadre ISU Argeș și 4 de la CPU, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Populaţia să nu intre în panică! Se derulează exerciţiul Seism 2018, o simulare la nivel naţional organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel se explică convoaiele de mașini de pompieri care străbat orașul și Autostrada A1.

Exercițiul Seism 2016 s-a declanșat începând cu ora 9,00. De la Inspectoratul pentru Situați de Urgență Argeș au plecat către București 19 mașini, acestea reprezentând doar primul modul care participă la simulare. Din ele fac parte 57 cadre ISU Argeș și 4 din cadrul Camerei de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Atunci când va fi dată, din nou, alarma va porni către Capitală și cel de al doilea modul format din mai multe mașini de intervenție, cu apă și spumă, de descarcerare, pentru victime multiple. echipaje medicale SMURD.

Pompierii atrag atenția cetățenilor să nu intre în panică, fiind vorba doar de un exercițiu, Se dorește testarea vitezei de reacție, modul de coordonare al echipajelor și al dispeceratelor.

Conform scenariului din cadrul exercițiului Seism 2018, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Așadar mașinile de intervenție care se îndreptă către București fac parte din planul de organizare al exercițiului care se derulează la nivel național.

Foto, Video: ISU Argeș