În timp ce în alte zone din țară școlile sunt fără autorizație de funcționare și cu grupurile sanitare în curte, la Albota a fost deschisă una dintre cele mai moderne școli din Argeș.

Cei 300 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Sanda Mobilă” Albota au început anul școlar într-o unitate renovată din temelii. Școala, veche de peste 120 de ani, a căpătat o nouă față și a fost extinsă, putând adăposti acum și clase de creșă și grădiniță.

Lucrările de renovare au durat un an și jumătate și au costat 300.000 lei, bani proveniți exclusiv din fonduri publce. Azi, elevii au fost primiți în clase curate, luminoase și cu mobilier nou. Cei mici au primit stilouri, dulciuri și rechizite.

Gradul de securitate al micuților a crescut, de asemenea, sobele pe lemne fiind înlocuite cu o centrală pe gaze. De asemenea, școala are un modern sistem de monitorizare video și senzori de incendiu.

Le-am spus la toți primarii: faceți proiecte și țineți-le în sertar. În momentul în care se deschide o măsură, să fiți cu proiectul și cu autorizația de construire ca să puteți începe rapid lucrarea. Nimeni nu îmi dădea crezare când am spus că voi termina școala într-un an. Cred că este una dintre cele mai moderne școli din Argeș”, a precizat primarul Ion Dumitru.

Conducerea intenționează să depună și un proiect pentru construirea unei săli de sport.