Un piteștean este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, într-un dosar de fals în declarații. Acesta a completat o declarație pe propria răspundere mințind că se deplasează în scop profesional când de fapt, și-a vizitat un prieten aflat în izolare la domiciliu în comuna Poiana Lacului. 

Dosar de fals în declarații întocmit pe numele unui bărbat de 53 de ani, din Pitești. Acesta s-a dus luni, cu mașina personală acasă la un prieten din comuna Poiana Lacului, la 20 de kilometri distanță de Pitești. Cel vizitat se afla în izolare la domiciliu după ce s-a întors recent din Franța. Ghinionul lor a fost că, în timp ce erau amândoi în curte, la poartă a ajuns un echipaj de poliție care intenționa să-l verifice pe bărbatul aflat în izolare dacă respectă măsura.

Polițiștii au constatat că piteșteanul avea o declarație pe propria răspundere din care reiese că s-a deplasat pentru „asigurarea de bunuri necesare în scop profesional”, ceea ce nu era adevărat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru fals în declaraţii. Poliţiştii l-au plasat pe piteştean în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Cel pe care l-a vizitat a fost amendat cu 5.000 lei pe motiv că a încălcat măsura izolării.