Ambiție, talent și multă muncă! Este cheia succesului pentru doi tineri instituționalizați care au luat medalii la un concurs national la lupte.

Doi copii instituționalizați din Argeș, medaliați cu aur și argint. Pe 6 aprilie, Ionuț Sandu, de 16 ani, și Robert-Marian Duțu, de 14 ani, au reușit să stea mândri pe podium la un concurs national la lupte. Ionuț a obținut locul I, iar Robert – locul al II-lea la Memorialul pentru Cupa orașului Ovidiu la lupte, în județul Constanța.

Ionuț Sandu este elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul” Pitești. El are deja un palmares bogat la competițiile sportive naționale, fiind și campion național, la lupte greco-romane. Acesta și-a petrecut copilăria, împreună cu frații săi, la Spitalul din Valea Iașului, după care a fost instituționalizat la C.C.S.D. Rucăr. În prezent, este instituționalizat la Centrul de Tip Familial Găvana.

Robert Duțu are toate șansele să-i calce pe urmele colegului său. Acesta a reluat activitatea sportivă de numai două luni. La a doua competiție la care participă a obținut a doua medalie. Este elev în clasa a VIII-a, în cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” din Pitești. Robert mai are  frați în centru, alături de el, și și-ar dori să ajungă acasă, dar familia nu-l poate susține.

Cei doi sportivi de la Centrul de Tip Familial Găvana sunt antrenați de către Ovidiu Croitor.