Documentația Sălii Polivalente Pitești, aprobată! Construcția costă 93 milioane de lei

Documentația pentru Sala Polivalentă de la Pitești, aprobată! Joi, în ședința de Consiliu Local Pitești, s-a făcut un pas important în acest sens. Consilierii și-au dat acordul pentru documentația de construire a clădirii.

Astfel, consilierii au votat aprobarea documentației pentru construcția Sălii Polivalente din fonduri guvernamentale, o investiție de circa 93.000.000 de lei. Este vorba de un imobil modern, cu circa 5.000 de locuri, ce va fi ridicat pe strada Basarabiei, din Pitești, pe un teren ce aparține municipalității. În prezent acolo se află un teren de sport.

Tot joi, Consiliul local a aprobat asigurarea a circa 6.000.000 de lei pentru amenajarea unei parcări încăpătoare și a unor pasaje care să traverseze strada Basarabiei pe care va fi edificată construcția Sălii Polivalente.

A fost depusă la Guvern documentația pentru obținerea de fonduri. Finanţarea va fi asigurată integral din bugetul Companiei Naţionale pentru Investiţii.

Tot Compania Națională de Investiții va susţine financiar şi modernizarea stadionului „Nicolae Dobrin” din Trivale, stadion care va avea toate tribunele acoperite. Lucrările vor începe în anul 2019, deoarece în anul 2018 vor avea prioritate la finanţare stadioanele incluse în programul Campionatului European de Fotbal din anul 2020.