Mircea Braniște, directorul Administrației Domeniului Public Pitești, își pierde funcția după ce a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta a fost cercetat într-un dosar alături de fostul primar al Piteștiului Tudor Pendiuc.

Conform procurorilor DNA: „În luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești”.

Magistrații Curții de Apel Pitești au dat joi sentința definitivă în dosarul asfaltării drumului care duce către vila fostei secretare a lui Tudor Pendiuc, Carmen Lis. (Mai multe detalii aici).

Mircea Braniște a primit 2 ani de închisoare cu suspendare și 3 ani interzicerea unor drepturi. Drept urmare, instanța a stabilit: ”Interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 66 alin. 1 lit. g din Cp care constă în interzicerea dreptului de a ocupa funcţia de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti”.

Cum hotărârea Curții de Apel Pitești este definitivă, Mircea Braniște și-a pierdut funcția de director la ADP Pitești începând cu data de azi, 6 iunie.