Examenul pentru obținerea permisului de conducere reprezintă o adevărată problemă pentru argeșeni. Doar o treime din candidații examinați la proba practică au obținut permisul de conducere.

Tot mai mulți argeșeni s-au plâns, pe parcursul anului trecut, de modul în care sunt picați la proba practică de examinatori. Cert este că rezultatele sunt catastrofale. Doar o treime din argeșenii examinați „la traseu” au obținut permisul auto.

Din 21.628 candidați examinați la proba practică doar 6.783 au obținut permisul de conducere mult dorit. Procentul de promovabilitate este de doar 31,36%, conform Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș

Nici la numărul candidaților înscriși la proba teoretică rezultatele nu sunt unele bune. Procentul de promovabilitate este de doar 49,56 %. Din totalul de 19.558 candidați înscriși, doar 9.694 au fost declarați admiși.

De asemenea, conform SPCRPCIV Argeș au fost emise în județ, în 2018, un număr total de 32.351 permise, prin examen, preschimbare, modificare, reînnoire etc.