Deţinutul colecţionează condamnări, în închisoare! Peste 30 ani, de detenţie

Deţinut cu state vechi, George Iacob a devenit un adevărat colecţionar de pedepse. De peste 15 ani stă închis şi primeşte condamnări pentru infracţiuni comise din spatele gratiilor. Nu pare să-l mai sperie nimic!

Adunate, pedepse sale ar fi de 30 de ani de detenţie. Potrivit legii, însă, pedepesele se contopesc, astfel că, deţinutul comite infracţiuni pe bandă rulantă. A vîndut droguri în penitenciar şi a comis înşelăciuni prin metoda „accidentul”.

În 2005, Georghe Iacob a fost codamnant la închisoare, 13 ani şi 6 luni, de Tribunalul Bucureşti, pentru trafic de droguri. A ajuns în penitenicar, acolo unde, în loc să se reabiliteze a continuat să facă trafic de droguri, vânzând cocaină deţinuţilor.

În 2010, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat, din nou, la 10 ani detenţie, tot pentru trafic de droguri, în penitenciar. În perioada în care era „cazat” la Penitenciarul Giurgiu, s-a reprofilat şi a comis zeci de înşelăciuni, prin metoda „Accidentul”. A urmat o nouă sentinţă, care i-a adăugat încă 6 ani şi 4 luni la pedepsele existente.

În luna februarie a acestui an, au avut loc percheziţii, în Penitenciarul Mioveni şi Giurgiu, fiind găsite zeci de tablete de metadonă în celulele deţinuţilor. Unul dintre principalii suspecţi, din acest dosar, era tot George Iacob. Ajutat de o mătuşă, bărbatul primea drogurile în pachetele cu alimente.

Tribunalul Argeş i-a dat o nouă condamnare de 3 ani şi 4 luni, la care se adaugă şi adaugă restul de 2890 zile neexecutate din pedeapsa mai veche. În acest fel a acumulat peste 30 de ani de detenţie, din care a efectuat, efectiv, peste 13 ani.