O ținută monocromă implică îmbinarea unor piese vestimentare în aceeași culoare, din cap până în picioare. Însă, astfel de mixuri nu sunt, nici pe departe, plictisitoare sau neinspirate, dacă știi câteva mici trucuri de stil. În plus, poți purta un outfit monocrom oriunde – la birou, în oraș, sau în club – căci vei arăta impecabil de fiecare dată. Regulile nu sunt atât de stricte pe cât ai crede, astfel că poți crea simplu și rapid o ținută monocromă demnă de admirația celor din jur. Iată câteva secrete pe care trebuie să le știi!

Asociază piese vestimentare în tonuri apropiate 

 

În special dacă ne referim la ținutele all-black sau all-navy, ar putea fi dificil să construiești un outfit cu item-uri diferite, care nu fac parte din același set. Totuși, poți încerca și ținute compuse din articole de îmbrăcăminte din materiale diferite și în tonuri diferite, chiar dacă aspectul final nu va fi unitar – de fapt, acesta este și secretul unui outfit monocrom reușit, care nu cade plasă monotoniei. 

 

Experimentează texturi și imprimeuri în relief 

 

Atunci când porți o ținută monocromă, nu trebuie să arăți ca și când ai fi îmbrăcat într-o uniformă. De aceea, este important să experimentezi diverse texturi și imprimeuri, care să creeze un efect vizual extrem de cool. De exemplu, într-un outfit all black poți integra un tricou negru cu litere scoase în relief, în aceeași culoare. 

 

Evită straturile numeroase de haine 

 

Layering-ul este un secret la care putem apela atunci când dorim să realizăm un look monocrom. Acesta adaugă textură ținutei și sparge monotonia. Totuși, nu este indicat să folosești prea multe straturi de haine, tocmai pentru că va fi dificil să menții armonia între piesele vestimentare. 

 

Folosește nuanțe ale culorii de bază 

 

Odată ce te-ai decis care este culoarea de bază a ținutei tale, recomandarea noastră este să alături piese vestimentare în nuanțe mai deschise ale culorii alese. În acest md, vei crea o armonie cromatică și vei adăuga luminozitate ținutei. Dacă vrei un look rafinat, apelează la variațiile de tonuri neutre. Nu uita să asortezi o pereche de pantofi pentru bărbați în ton cu restul outfitului. 

 

Creează ținute pornind de la item-uri statement 

 

Ai un motiv un plus să alegi ținutele monocrome: acestea sunt versatile, denotă rafinament și le poți crea cu haine statement pe care deja le ai, probabil, în garderoba ta. O pereche de jeanși negri, o jachetă de piele neagră sau un pulover în aceeași nuanță sunt câteva dintre articolele pe care le poți folosi pentru a obține ținute monocrome pline de stil. 

 

Optează pentru un outfit monocrom atunci când mergi la birou, când vrei să te distrezi alături de prieteni sau când participi la un eveniment de ocazie. De asemenea, poți încerca cu încredere o astfel de combinație vestimentară și dacă ești adeptul unui stil urban sau casual. Pentru ținute inspirate, ține cont de sfaturile noastre!