Un copil de 14 ani, amenințat cu briceagul în Pitești! Tâlharul a fost reținut

Duminică seara, un copil de 14 ani a fost atacat în plină stradă, pe Calea Câmpulung, în Pitești! Minorul a fost amenințat cu briceagul de către o altă persoană, pentru a-i da acestuia telefonul mobil, dar și banii pe care îi avea la el.

La scurt timp, tâlharul a fost depistat de patrula de siguranță publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești. Este vorba de un minor de 17 ani, din Ploiești, aflat sub control judiciar. Polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 20 ianuarie, cel în cauză a sustras un telefon mobil unui copil de 14 ani.

Pentru a-și asigura scăparea, hoțul ar fi amenințat victima cu un briceag. Acum el este bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești. S-a mai stabilit că, în seara zilei de 16 ianuarie, același tânăr ar fi smuls geanta de umăr a unei femei, tot în Pitești.

Tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

De asemenea, pe 6 ianuarie, minorul de 17 ani din Ploiești a fost reținut pentru 24 de ore, împreună cu o altă persoană, pentru furt calificat. Cei doi ar fi pătruns prin efracţie, în perioada noiembrie-decembrie 2018, în mai multe chioşcuri de ziare din Pitești. De acolo ar fi sustras ţigări, pe care le-ar fi valorificat ulterior pe raza judeţului Prahova.