Prefectura Argeș a anunțat controale în școli. 

Anunțul, făcut în cadrul ședinței de luni. Alături de subprefecții Lucian Ionescu și Emanuel Soare la întâlnire au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănăntate Publică, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Poliție și Inspectoratului Județean de Jandarmerie.

(…) în următoarea perioadă vor avea loc controale în instituțiile de învățământ pentru verificarea aplicării normelor de protecție sanitară și a existenței izolatoarelor necesare persoanelor suspecte de a fi infectate, se vor face controale în trafic a microbuzelor școlare, se va monitoriza gradul de aglomerare a persoanelor în proximitatea unităților de învățământ la începerea orelor de curs și la finalizarea acestora.

În paralel se va face o evaluare la nivelul unităților de învățământ a persoanelor care doresc să se vaccineze și în baza acesteia se vor stabili punctual soluții pentru vaccinare. Sunt luate în calcul modalități de vaccinare cu ajutorul centrelor mobile, în centrele de vaccinare existente sau vaccinare cu ajutorul medicilor școlari.

Un alt subiect discutat a fost majorarea capacității de locuri în cadrul secțiilor ATI pentru persoanele infectate cu covid, astfel încât unitățile spitalicești să fie pregătite pentru o iminentă creștere a cazurilor– Prefectura Argeș

Sursa: Realitatea de Arges