Municipalitatea a cumpărat containere de gunoi îngropate, pentru a fi amplasate în Piteşti. A fost achiziţionat şi un utilaj de ridicare a acestora.

 

Containere de gunoi îngropate, în trei cartiere din Piteşti! Este ultima achiziţie a municipalităţii. A fost semnat contractului pentru achiziționarea primului lot de containere îngropate și a unui utilaj de ridicare a acestora. Astfel, în termen de trei luni, vor fi montate 67 de containere pe un număr de 22 de platforme de gunoi din trei cartiere piteștene: Prundu, Războieni și Craiovei.

O platformă poate avea de la unul până la cel mult patru containere de gunoi îngropate. Valoarea contractului este de 5084415,42 lei. După implementarea acestui proiect vor urma și alte achiziții care vor viza și celelalte cartiere piteștene.

Containerele vor fi montate pe un număr de 29 platforme: 4 platforme a câte 1 container, 14 platforme a câte 2 containere, 9 platforme a câte 3 containere și 2 platforme a câte 4 containere.

Capacitatea acestora este de 5 m.c./container ele fiind destinate colectării deșeurilor menajere. Acestea ar urma să fie amplasate până la sosirea verii.

Prin amenajarea acestor platforme se doreşte eliminarea mirosului neplăcut şi a gunoiului aruncat pe jos în locurile aşa cum se întâmplă des în zonele unde sunt amplasate ghenele.