În timpul unor percheziții care au avut loc în comuna argeșeană Rătești, anul trecut, pricipalul suspect și fratele acestuia au atacat jandarmii. Unul dintre oamenii legii a ajuns la spital având maxilarul rupt. Tribunalul Argeș a dispus condamnarea agresorilor sub acuzația de ultraj. Au primit pedepse mici, comparativ cu limitele maxime impuse de lege. 

Bărbații au fost trimiși în judecată sub acuzația de ultraj. Tribunalul Argeș a dat sentința. Instanța a dispus ca primul dintre inculpați să primească o pedeapsă cu executare de 10 luni de închisoare. Instanța a menținut starea de arest la domiciliu pentru bărbat. Judecătorii au admis solicitarea de acordare de daune civile, depusă de jandarmul agresat, inculpatul urmând să plătească suma de 7.000 de euro.

Celălalt a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare, fiindu-i fixat un termen de încercare de 2 ani. În perioada termenului de încercare, bărbatul are obligația de a presta 90 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Potrivit legii, lovirea sau orice acte de violență, precum și vătămarea corporală săvârșite împotriva persoanei, aflată în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 7 ani, iar dacă s-a produs vătămarea corporală gravă, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.

În luna mai a anului trecut, procurorii DIICOT au organizat mai multe percheziții la o grupare specializată pe clonare de carduri.  În timpul descinderilor, în comuna Rătești, principalul suspect a atacat un jandarm și i-a lovit provocându-i fractură de maxilar (vezi ştirea aici). Fratele bărbatului a venit cu o furcă și i-a amenințat pe oamenii legii.